Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
plakat

Történetet az identitásról

Plakát · 4 hónapja
Egy egyszerű óra előtti időpont volt, amikor megkérdezték, hogy Te amúgy német vagy?
   A lány zavartan nézett. Német neve volt, de mindig is magyarnak gondolta magát, hiszen itt nőtt fel, és sosem volt otthon szó róla, hogy más nemzetiséghez tartozik. Volt amikor megkérdezte otthon, hogy német származású a család, de egyszerű válasz érkezett: nem beszélünk a múltról. 
  Így elkezdett habogni, hogy nem tudja. A többiek furcsán néztek rá. Végül kibökte: "echte magyar". A többiek vele együtt nevettek, de közben furcsa pillantásokat vetettek rá, és összenéztek egymással. Tovább faggatták: de tényleg, honnan származtok?
 Azt mondta, hogy nem tudja pontosan, otthon nem beszélnek a múltról. Mondta, hogy mindenhol a világon van ugyanezzel a névvel élő ember, főleg Amerikában élnek sokan. Elmesélte, hogy egyszer belépett egy csoportba a Facebookon, ami az ő nevét viselte, és amerikaik voltak benne. Minden évben megünnepelték együtt a hálaadást, és a karácsonyt. Nagyon boldognak tűntek. Megkérdezték tőle, kik a nagyszülei, dédszülei, és a kinti család vissza tudta vezetni, hogy rokonok a lánnyal. A facebook sokat ad az embernek.. rokonokat is. A kinti család is megvolt döbbenve, és úgy tűnt, valamiért elszomorodtak. 
 És a lány sem értette miért, titok volt számára, és ezt megakarta magának tartani, hogy majd később kiderítse, mi áll mögötte.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!